Leuke toeristische plaatsen buiten de stad om voor een dag of weekend te bezoeken zijn:

White beachWhite Beachis 45 minuten rijden vanuit de stad en is richting Domburg. White Beach is een strand langs de Suriname rivier met een mooie tuin. Lekker zwemmen in de Suriname rivier en ‘zonnen’ op het strand.

Cola Kreek – ligt achter de luchthaven van Zanderij en is een toeristisch oord. Het water is zo donker door de bladeren die in het water vallen, vandaar ook de naam “Cola Kreek”. Een bosrijke omgeving met veel bomen en het water is heerlijk om in te zwemmen. Een speeltuin voor de kinderen is er ook.

Leguana Park – ligt ook langs de Suriname rivier en is in de buurt van White Beach. Lekker zwemmen en relaxen is mogelijk op Leguana park.

Marinalex – ligt ook achter de luchthaven Zanderij en ligt iets voor Cola Creek. Het mooie zwarte kreekwater is lekker om te zwemmen en de glijbanen in het water zijn voor de kinderen een ware happening

Vlindertuin – ligt op Lelydorp ongeveer 45 minuten rijden ernaar toe en is een vlinderkwekerij. Hier worden vlinders gekweekt die geëxporteerd worden naar het buitenland. U krijgt een rondleiding en er wordt u verteld over de vlinders en de overige planten die u ook daar kunt bezichtigen. Maar ook schildpadden en slangen worden gekweekt en mag u die ook bezichtigen.

Joden Savannajoden Savanneis een stukje geschiedenis. Dit historisch plekje ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Paramaribo. Joden Savanne is een van de oudste en belangrijkste joodse vestiging geweest in Zuid Amerika. Als recreatie is het een geschikte historische plek.

Overbridge – is een prachtige lokatie langs de Surivier waar u kunt relaxen aan het strand, zwemmen, vissen, kanoen of wandelen in de mooie omgeving. Overnachten in een van de mooie bungalows is ook mogelijk

Zanderij 1 – is een paar kilometer voor de luchthaven. Het heerlijke kreekwater is aangenaam om te zwemmen, te relaxen en picknicken. Omgeven door bos waar zelfs nog dennenbomen in voorkomen is mooi om te zien.

Santigron- is een marrondorp dichtbij Paramaribo. Santigron (zandgrond) ligt aan de Saramaccarivier, maar over de weg ernaar toe rijden is ook mogelijk. Het dorp ligt even ver van Uitkijk en Lelydorp. Hier komt u meer te weten over de Marroncultuur. U kunt een korjaaltocht maken, een houtwerkexpositie bezoeken of gewoon een wandeling door het dorpje.

Bakabooto – is gelegen aan de Boven Suriname rivier. Een prachtig oord gecombineerd met natuur en cultuur. De hutjes zijn in traditionele Saramaccaanse stijl gebouwd.

La Prosperite – is een houtplantage van vroeger in het savannagebied. Het Savanne gebied is een mooie plek voor mensen die houden van avontuur en ontspanning. U kunt er kanotochten maken of op de mountainbike een tocht maken door het gebied.