De Cultuur van ons land

Suriname is een land van diverse culturen en tradities. De rijkdom aan cultuur en natuur die Suriname te bieden heeft maakt uw bezoek aan Suriname tot een onvergetelijke ervaring. Ontdek Suriname in de cultuur, de leefstijl, het eten, de gastrvijheid en authentieke plaatsen overal in het land. Alleen hier leven Javanen nog helemaal volgens hun eigen typische javaanse cultuur en wonen de inheemsen en marrons in het binnenland volgens eeuwenoude stamtradities en gewoontes.

Suriname is een land van kleur en diversiteit. Een land waar verdraagzaamheid en respect voor elkaars cultuur en religie hoog in het vaandel staan. Het is ook het enigste land in de wereld waar een moskee en synagoge vredig naast elkaar staan. Een uniqum in deze wereld!
Het ecotoerisme is het meest populaire waarvoor de toeristen naar hier komen. De prachtige binnenlanden met flora en fauna geven elke toerist het gevoel van rust, ontspanning en ‘onthaasten’ in een stukje paradijs. Een bezoek aan Suriname is daarom een unieke belevenis.


In Suriname worden maar liefst twintig talen gesproken. De meeste Surinamers zijn meertalig. Qua aantallen sprekers zijn de belangrijkste talen in Suriname achtereenvolgens het:
Nederlands
Surinaams (Sranantongo)
Sarnami Hindoestani (Surinaams Hindoestaans)
Javaans
de verschillende Marrontalen (vooral Saramaccaans en Aukaans)
Chinees (Hakka, Mandarijn en Kantonees).

Uw bestemming "Suriname".

PaleisParamariboSuriname is een multicurlureel land. De mensen staan bekend als zeer gastvrij. Het  Centraal Suriname Natuurreservaat, ingesteld bij  Staatsbesluit van 1998 nr. 65, omvat meer dan 1,6 miljoen hectare primair tropisch regenwoud in het stroomgebied van de Coppenamerivier in westelijk centraal Suriname. Het reservaat vormt een strook die drie belangrijke voormalige beschermde gebieden in Centraal Suriname - het Raleighvallen natuurreservaat in het noorden, het Tafelbergnatuurreservaat in het centrum en het Eilerts de Haangebergte natuurreservaat in het zuiden van de strook met elkaar verbindt.

Suriname is een republiek aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Het land grenst in het oosten aan Frans-Guyana, in het westen aan Guyana (voormalig Brits-Guiana), in het zuiden aan Brazilië en in het noorden aan de Atlantische Oceaan. Suriname heeft zowel met Guyana als met Frans-Guyana een grensgeschil. Het land is 163.820 km² groot en heeft een kustlijn van 386 km.

Door het midden en oosten van het land stroomt de Surinamerivier. Van 1927 tot 1983 was er ook nog een gelijknamig district Suriname. Dit district werd in meerdere fases opgedeeld en in 1983 is het opgeheven.

Suriname heeft een tropisch klimaat. Het is er heet en vochtig. De gemiddelde temperatuur is 27 °C. Er zijn twee regenseizoenen.Het korte regenseizoen valt in december en januari, het lange regenseizoen is van april tot en met juli. Soms gaat dit gepaard met ‘sibibusi’, hevige regenbuien.De droge periodes (februari en maart, augustus tot en met november) vormen de beste tijd voor een bezoek aan Suriname.

Surinaamse indiaan

Suriname wordt wel als een van de verwantschapslanden van Nederland beschouwd. Tot 25 november 1975 was Suriname een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

De oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn de Indianen. Na de ontdekking van Suriname in 1499, door o.a. de Spanjaarden Alonso de Ojeda en Juan de la Cosa, begint eigenlijk de geschiedenis van Suriname als land.

In de tijd van de slavernij brachten de blanken de Afrikanen naar Suriname. De Afrikanen zijn toen na de afschaving van de slavernij in het land gebleven en hebben zich verder ontwikkeld. Afrikanen in Surinamen stammen allemaal van van de Africaanse Stam "De Marons".

Na afschaving van de slavernij kwamen de Hindoenstanen als imigranten naar Suriname. Deze hebben meer ontwikkeld in de landbouw en veeteelt.

Na de Hindoestanen kwamen de Javanen en toen de Chinezen ook als imigranten naar Suriname.

Cashenoot suriname

Ongeveer 80% van het landoppervlak bestaat uit tropische regenwouden. De jungle van Suriname behoort tot de meest ongerepte ter wereld. Je vindt er meer dan 300 verschillende soorten bomen en vele dieren en planten.

Fruit-, brood-, cacao- en cashewbomen zijn slechts enkele soorten bomen die je in Suriname zult zien. Daarnaast zijn er onder meer ook zestig verschillende soorten palmbomen en tal van kleurrijke planten als de palulu, orchidee en passiebloem. De meest bekende bloem is de fajalobi, wat gepassioneerde liefde betekent.